OM OSS

Seilskuter

Under denne kategorien finner du et bredt utvalg av de stolte og flotte seilskutene som tilhørte Sandefjord

Sandefjords rederier

Sandefjord var og er en sjømannsby. Byen var kjent for de mange rederier som seilte over hele verden.

Hvalfangst

Hvalfangsten gjorde Sandefjord til en rik og stolt kommune, hvor ett utall av mennesker i fra hele Norge var innvollvert i enten som mannskap eller som leverandør av varer til skipene.

Oddvar_Larsen

Larship drives av Oddvar Larsen og var blant de første som belyste skipsfarten i Norge på internett med å bygge opp en stor og blant Norges populære maritime nettsted. Flere aktører har fått opplæring av oss om hvordan de kan formidle historien på internett. Samarbeid med fylke og museer i fra mange plasser i Norge og utland, har bidratt til å synligjøre vår historie.

Verkstedene i Sandefjord var mange og små men vi hadde også et stort verksted Framnæs Mekaniske Værksted. Disse vil vi også skrive om.

En stor takk til følgende aktører som bidrar til Larship:

Håkon Halvorsen
Bjørn Pedersen
Arne Sognnes
Morten Bjørndalen
Kjell Cato Nilsen
Vestfoldarkivet
Digitalmuseet

KONTAKT OSS:

E – post: larshipmail@gmail.com

Besøksadresse: Tordivelveien 13 A, 3218 Sandefjord

Unike dokumenter

BESØKENDE HAR VI HVER DAG PÅ VÅR PORTAL

VI HAR VUNNET KONKURRANSER

AVTALER MED PRIVATPERSONER, MUSEER, OG STATLIGE ORGANER

Dessverre så er det ikke så mange igjen av oss.

HVALFANGER ERIK LEISTER, ØSTFOLD

Tanken bak...

Vårt mål er å bringe den maritime historien til dere som ønsker å se vår maritime arv

Vise frem den kulturelle siden med tidsperioder oppover i Sandefjord